Galerie foto

Kung-Fu

Pledoarie pentru Kung fu

Kung-fu, sau artele martiale traditionale chinezesti, este una dintre cele mai complexe si mai fascinante discipline martiale cunoscute. Diversitatea de stiluri (peste 400), multitudinea de tehnici si de metode de antrenament, combinarea practicilor externe cu metode interne pentru intarirea corpului si a mintii (Qi gong), multitudinea de tehnici si de scoli care imita metodele de lupta ale animalelor (dragon, leopard, tigru, sarpe, cocor, etc.), sunt numai cateva dintre motivele pentru care mii si mii de tineri din intreaga lume opteaza, in fiecare an, pentru practicarea kung-fu-ului traditional.

Ca orice arta martiala autentica si traditionala, Kung-fu ofera practicantului nu numai o metoda eficienta si fascinanta de autoaparare, o modalitate de a-ti intari corpul si mintea ci si un mod de viata, un mod de gandire, o auto-disciplina, etc. Aceasta parte nevazuta¬Ě, ascunsa perceptiei profanilor este foarte greu de inteles daca ramai doar un simplu privitor, doar un simplu observator al fenomenului. Trebuie sa te implicit, trebuie sa participi regulat la antrenamente si dupa multi ani de truda, seriozitate si multa transpiratie vei incepe sa intelegi valoarea reala a artelor martiale.

Eliberata de obsesia competitionala, de notiunea de glorie marunta si trecatoare, aceasta arta isi reveleaza cu generozitate adeptilor seriosi parte mai putin cunoscuta dar foarte atractiva, interesanta si fascinanta. Doar practicand vei ajunge sa intelegi.