Galerie foto

Templele Shaolin

Templele Shaolin

Desi initial a existat un singur Templu Shaolin si anume, cel din provincial Henan (Honan), ulterior au aparut mai multe temple in mai toata China. De altfel, Templul Shaolin a fost in primul rand un ordin religios si nu se referea in mod obligatoriu la un anumit templu. Ordinul Shaolin era o miscare care cuprindea deopotriva: arte martiale, filosofie, practici interne (qi gong), medicina traditionala, etc. Fiecare templu al ordinului Shaolin avea un specific anume, de exemplu: la templul din provincia Henan se practica stilul de Nord, la templul din Fukien se practica stilul de Sud, in muntii Wu Dang se practica stiluri interne, etc.

Trebuie mentionat ca informatiile care au ajuns pana la noi nu sunt complete, multe dintre ele pierzandu-se de-a lungul timpului. In ceea ce urmeaza redam principalale caracteristici ale templelor Shaolin si localizarea lor geografica pe teritoriul Chinei:

  • Templul Henan – stiluri practicate:

Pumnul/Stilul din Nord, Dragonul de pamant, Stilul maimutei, Calugarita de Nord, Sarpele de aur, Stilul betivului, 10.000 de flori de lotus, Bastonul lung, Sulita, Palosul, Cutitele fluture, Baston din trei segmente, etc.

  • Templul Fukien – stiluri practicate:

Pumnul/Stilul din Sud, Stilul randunicii, Stilul maimutei albe, Stilul calului salbatic, Qi gong martial (metoda oaselor de fier, metoda palmei de fier, metoda camasii de fier, etc.), etc

  • Templul Shantung – stiluri practicate:

Stilul tigrului negru de la Shantung, Tehnicile de picior ale familiei Tang, etc.

  • Templul Omei Shan – stiluri practicate:

Stilul cocorului alb, Stilul ghiarei de vultur, Stilul cocosului de aur, Stilul lebedei albe, etc.

  • Templul Kwantung – stiluri practicate:

Stilul tigrului si al cocorului, Pumnul/Stilul lui Cha, Atacul celor 10.000 de albine,

  • Templul de pe muntele Wu TangĀ¬ stiluri practicate:

Tai Chi Chuan, Pakua Chang, Hsing I, Palosul din Tai Chi, Sabia lui Ta Mo, Sabia celor sapte stele, etc.

  • Templul de pe muntele Hua:

Pumnul/Stilul clasic a lui Hua, Pumnul/Stilul modern a lui Hua, Stilul lung, etc.