Galerie foto

KI-energia vitala, universala

KI-energia vitala, universala

Tot ceea ce exista in Univers este animat de KI – energia universala. Tot ceea ce inseamna viata indiferent de modul in care se manifesta are la baza aceasta energie universala pe care Messmer, o numea atat de rudimentar dar, in fond, cat se poate de adevarat, “magnetism animal”. Mai mult decat atat, chiar si materia moarta, anorganica are la baza tot aceasta energie universala insa intr-o forma diferita. Ki-ul se manifesta in multe forme in acest Univers dar este acelasi ca esenta. Toate elementele naturii au la baza aceiasi energie care se manifesta insa in structuri atomice si chiar subatomice diferite de la element la element. Asadar, tot ceea ce exista in Universul exterior (macrocsm) cat si in Universul interior (microcosm) se bazeaza de Ki-energia universala.

Energia universala este in acelasi timp si energie vitala pentru ca numai in prezenta ei viata este posibila. Ki este prezent in toate formele de viata, de la organismele unicelulare pana la organismele cele mai complexe.

O serie de scoli de arte martiale cum ar fi: Tai Chi Chuan, Pakua, Hsing I, etc., dar si o serie de discipline oculte precum Yoga sau Qi Gong se ocupa cu intelegerea si constientizarea acestei energii vitale si, in acelasi timp, universale. Aikido este, de asemenea, un stil de arte martiale care are in vedere constientizarea si utilizarea acestei energii in practica si implicit in lupta. A intra in armonie cu Ki-ul adversarului nu constituie doar esenta Aikido-ului ci si certitudinea reusitei in lupta si in autoaparare.