Galerie foto

Atemi Waza

ATEMI WAZA- tehnica loviturilor

Ate inseamna lovitura, Mi inseamna corp, iar Waza inseamna tehnica, asadar Atemi Waza inseamna, tehnica loviturilor asupra corpului sau, mai simplu, tehnica loviturilor Loviturile folosite in aikido nu sunt la fel de elaborate asa cum sunt cele din Karate, de exemplu, care vizeaza in mod special punctele vitale.

In principiu vorbind, in Aikido nu ar trebui sa existe lovituri pentru ca, asa cum am mentionat mai sus, in Aikido nu exista atac, ori prezenta tehnicilor de lovire presupune si posibilitatea de a initia atacuri. Cu toate acestea, O Sensei Morihei Ueshiba folosea si lovituri de pumn sau de palma in practica Aikido-ului, fie inainte da a intra in procedeu, fie la finalizare. De asemenea, anumiti maestrii de Aikido, cum ar fi Sautome Sensei, folosesc in practica lovituri de pumn, de palma, de cot, chiar si de picior pentru ca, spun ei, in felul acesta Aikido-ul devine mai eficient si mai usor aplicabil in conditiile unui atac real.

Utilizarea tehnicilor de lovire din Aikido ramane totusi la latitudinea fiecarui practicant si mai ales la latitudinea fiecarui sensei in parte.